De Keramiste

Marja Schaefers was al op jonge leeftijd geïnteresseerd in het werken met klei. Het bleven echter sporadische ontmoetingen. Andere passies gingen voor: Schilderen, mozaïeken, steenhouwen. Het waren voor haar allemaal interessante vormen van kunst, maar op de één of andere manier was het niet genoeg.
Rond 2010 verdiepte zij zich in het werken met klei en later porselein. Eerst in een workshop setting, en later alleen, ontwikkelde Marja zich verder in het werken met klei en, in beperktere mate, porselein.
 
Brede interesse
De kunstwerken van Marja vallen niet onder één noemer te brengen; zowel abstracte werken, sculpturen, beelden, dieren en ook gebruiksvoorwerpen worden gecreëerd. Sommige kunstwerken zijn zeer detaillistisch en fragiel, andere kunstwerken zijn abstract en robuust.
 
Afbeelding invoegen
 
 
Realisme versus fantasie
Marja maakt kunst vanuit haar hart. Zij maakt kunst die raakt. Daarbij schuwt ze niet om dingen te maken die in onze wereld niet bestaan. Verwondering over dat wat echt is en dat wat in onze hersenen niet kan bestaan motiveren haar om dergelijke relaties te onderzoeken.
 
Huidige projecten
De zoektocht naar nieuwe inspiratie gaat altijd door. Daarbij zoekt Marja vooral naar objecten die haar verwonderen en die puurheid uitstralen. In haar huidige projecten onderzoekt ze de relatie tussen industriële vormen en de aanraakbaarheid daarvan. Dit levert haar nieuwe inzichten in hoe mensen vormen interpreteren en ervaren.