De Keramiste

Marja Schaefers was al op jonge leeftijd geïnteresseerd in het werken met klei. Het bleven echter sporadische ontmoetingen. Andere passies gingen voor: Schilderen, mozaïeken, steenhouwen. Het waren voor haar allemaal interessante vormen van kunst, maar op de één of andere manier was het niet genoeg.
Acht jaar geleden verdiepte zij zich in het werken met klei en later porselein. Eerst in een workshop setting en later alleen ontwikkelde Marja zich verder in het werken met klei en porselein.
 
Brede interesse
De kunstwerken van Marja vallen niet onder één noemer te brengen; zowel abstracte werken, sculpturen, beelden, dieren en ook gebruiksvoorwerpen worden gecreëerd. Sommige kunstwerken zijn zeer detaillistisch en fragiel, andere kunstwerken zijn abstract en robuust.
 
 Afbeelding invoegen
 
 
Realisme versus fantasie        
Marja maakt kunst vanuit haar hart. Zij maakt kunst die raakt. Daarbij schuwt ze niet om dingen te maken die in onze wereld niet bestaan.
 
Huidige projecten
De zoektocht naar nieuwe inspiratie gaat altijd door. Daarbij zoekt Marja vooral naar objecten die haar verwonderen en die puurheid uitstralen.