De Keramiste

De Keramiste
 
Marja Schaefers was al op jonge leeftijd geïnteresseerd in het werken met klei. Het bleven echter sporadische ontmoetingen. Andere passies gingen voor: Schilderen, mozaïeken, steenhouwen. Het waren voor haar allemaal interessante vormen van kunst, maar op de één of andere manier was het niet genoeg.
Acht jaar geleden verdiepte zij zich in het werken met klei en later porselein. Eerst in een workshop setting en later alleen ontwikkelde Marja zich verder in het werken met klei en porselein.
 
Brede interesse
 
De kunstwerken van Marja vallen niet onder één noemer te brengen; zowel abstracte werken, sculpturen, beelden, dieren en ook gebruiksvoorwerpen worden gecreëerd. Sommige kunstwerken zijn zeer detaillistisch en fragiel, andere kunstwerken zijn abstract en robuust.
 
Realisme versus Fantasie
 
Marja maakt kunst vanuit haar hart. Zij maakt kunst die raakt. Daarbij schuwt ze niet om dingen te maken die in onze wereld niet bestaan.
 
Huidige projecten
 
Nieuwe projecten zijn het maken van lampen van keramiek en porselein. De zoektocht naar nieuwe vormen en het onderzoeken van de mogelijkheden van klei, blijven voor Marja haar aantrekkingskracht behouden.